Központi Sakkiskola

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


"A szorgalom és kitartás olyan erények, melyek előbb   utóbb sikerre visznek."
(Maróczy Géza)


"Aktuális!"

Aquaprofit Polgár Sakknap


A fesztivál tavaly nemzetközi szintre lépett: az Európa Parlament által támogatott "Sakk az iskolában" program civil megerősítéseként Polgár Judit az Európai Unió 27 tagállamából érkező gyerekekkel játszott szimultán, amelynek védnöki tisztségét Androulla Vassiliou, az Európai Bizottság oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért, ifjúságért és sportért felelős biztosa vállalta el. Az esemény céljai között szerepel az Európai Parlament által támogatott iskolai sakkoktatás ügyének civil, társadalmi megerősítése.
Az idei programak a Művészetek Palotája adott otthont,

A rendezvény csúcspontjának a sakkozás 13. világbajnoka Garri Kaszparov játszma elemzése igérkezett, de több újszerű és látványos program színesítette a sakknapot amelyben a KSI tanulói is szerepet kaptak. Délután zajlott az USA-Magyarország internetes összecsapás,ahol 5.5-2.5-re nyertek a magyarok.  A csapat tagjai: Karácsonyi Kata (8 éves) Krstulovic Alex (10),Karácsonyi Gellért (12),Marosi Levente (14).

14 órakor
Karácsonyi Kata tartott szimultánt, melynek kezdő lépését Kaszparovval közösen tették meg. Kata meggyőző arányban9-1-re nyert.

További érdekesség, hogy Kaszparov a rendezvényen be
jelentette , hogy megpályázza a Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) elnöki tisztét.

Az esemény keretében megemlékeztek arról is, hogy a magyar női válogatott 25 évvel ezelőtt, a szovjet hegemóniát megtörve megnyerte a sakkolimpiát Szalonikiben. A négy csapattag - Polgár Zsuzsa, Zsófia és Judit, valamint Mádl Ildikó -, valamint Tompa János szövetségi kapitány emlékplakettet vett át Seszták Miklóstól, a Magyar Sakk Szövetség elnökétől.


...

Augusztus 16-17-én lezajlott a 2013-14 év felvételi válogatása. A meghirdetett felvételi követelmények (kiemelkedő verseny eredmények és elhivatottság) mellett a felvételi napon kitöltött három tesztlap eredményei, ill. az iskola korábbi versenyzői esetében az éves munka során tapaszaltak szolgáltak alapul a felvételhez. A 10-12 éves korosztályban már a korcsoportos versenyek, valamint az Élő -pontszámok súlyozottan számítanak, amelynek a felvelizők ezúttal sajnos nem feleltek meg, így ebben a korosztályban senki nem került felvételre. A MSSZ elnökségének döntése alapján a 2013-14 tanévtől egy lány-csoporttal bővül a KSI programja a felvétel során ebben a csoportban is a 10 év alatti korosztályból történt meg a válogatás. A kövekező tanévünk az alábbi csoportokkal zajlik:

A Bástya-csoport  tagjai:

1. Diller Denis

2. Hegedűs Dominik

3. Karácsonyi Gellért

4. Kelemen Szabolcs

5. Kovácsy Barnabás

6. Lauber Kolos

7. Majoros Rózsa

Felkészítő csoport (2 napos):

1. Bangha Ottó Péter

2. Bartók Dávid Dominik

3. Juhász Ágoston

4. Lakatos Tamás

5. Pásztor Balázs

6. Rónai Ákos

7. Gombócz Ferenc ifj.

8. Révész Hunor

9. Révész Regő

Lány csoport:

1. Breznyán Dorina

2. Hegedűs Luca

3. Héjja Írisz Hanna

4. Karácsonyi Kata

5. Kovácsi Sára

6. Sulyok Eszter

7. Tóth Nikoletta

Pótfelvételin vesz részt:

Csíki Endre,
Forgács András, Orbán Gyula

Király csoport:

1. Gledura Benjámin, 2. Juhász Ármin, 3. Kozák Ádám, 4. Krstulovic Alex, 5. Marosi Levente, 6. Péczely-
Sebastian Zsombor

Edzés időpontok: 1. szeptember 23-27. 2. oktber 14-18. 3. november 18-22. 4. december 09-13.


  


Tisztelt Olvasó!  

Köszöntjük a Központi Sakkiskola  megújult honlapján!

A 2012/13 évi MGKSI felvételin az alábbi versenyzők kerültek felvételre. Minden csoportban évközben is lehet változás, kerülhetnek át egyik csoportból másikba gyerekek.

Király csoport:
Gledura Benjámin
Korpa Bence
Juhász Ármin
Csonka Balázs
Kozák Ádám


Vezér csoport:
Péczely Sebastian Zsombor
Marosi Levente
Kovács Bence
Lengyel Andrea
Karácsonyi Gellért

Bástya csoport:
Kelemen Szabolcs
Lakatos Tamás
Kovácsy Barnabás
Révész Hunor
Fodor Kornél

Felkészítő csoport 2 napos:

Orbán Gyula János
Forgács András
Karácsonyi Kata
Lángi Máté
Baranyai-Molnár Ádám


Az MGKSI 2012/13. évben új helyszinen a Népligetben található Építők Sporttelepen (X. kerület, Vajda Péter utca 38.) tartja az oktatási heteit. A szállás a telepen belül lévő Sport Hostel Népligetben lesz.
Mindenkit megkérek, hogy a táborokhoz az igényt (szállás, étkezés) 1 héttel előtte leadni szíveskedjen nekem! Minden táborhoz külön, mert egyéb sakkszövetségi levelek között ne kelljen visszakeresgélni. Amennyiben nem kapom meg, nem fogok rendelni, ebből adódik, hogy a késés esetén a szállás valószínű nem lesz probléma, de az étkezésnél igen.
Az árak kedvezőek:
2.500 Ft/fő/éj a szállás.
2.500 Ft/fő/nap az étkezés. Ezt meg fogják bontani, hogy aki rész étkezést kér, annak pontosítani fogjuk.
A táborok hétfői beérkezési ideje 10-11 óra között, a pénteki zárás 16 óra! Terveink szerint minden nap a programok vacsora után is folytatódnak, versenyekkel, játékkal, vendégekkel.Látogassa rendszeresen oldalunkat, olvassa és töltse le oktatási anyagainkat!

A szerkesztő: Molnár Béla


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz